Camerasysteem Uithoorn

cameraeveiliging Uithoorn

 

Met een camerasysteem kun je de bewaking van jouw huis of bedrijf in één keer regelen. Het systeem bestaat vaak uit meerdere beveiligingscamera’s, indien gewenst een monitor om de beelden op te bekijken en een recorder waarop de opnames worden opgeslagen. Het is vaak een stuk voordeliger om een complete set aan te schaffen. Bij het uitkiezen van een camerasysteem in Uithoorn zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden.

 

Hoeveel camera’s heb je nodig?

 

Voor het beveiligen van een kleine ruimte heb je aan één camera meestal genoeg. Op het moment dat de ruimte groter is of je meerdere ruimtes wilt beveiligen kan het zijn dat er meerdere camera’s nodig zijn. Hoeveel dat er zijn hangt af van de ruimte. Daarnaast kan het praktisch zijn om je set uit te breiden met beveiligingscamera’s voor buiten. Heeft het camerasysteem dat je voor ogen hebt niet genoeg camera’s? Meestal is dat geen probleem en kun je de set naar eigen wens uitbreiden met extra camera’s.

 

Welk type camera wil je?

 

Er zijn verschillende typen camera’s verkrijgbaar. Alle camera’s zijn geschikt voor binnengebruik. Voor buitengebruik zijn er specifieke modellen. IP camera’s zijn tegenwoordig zeer populair. Doordat deze camera’s werken op IP signaal kun je deze beelden bekijken op je smartphone of tablet. XVR camera’s hebben verschillende signalen en staan ook bekend als 4-in-1 camera’s. Zo kun je kiezen tussen een analoog signaal, AHD, CVI en TVI signaal. De keuze voor bedraad of draadloos is afhankelijk van de situatie en ook de keuze voor het ontwerp van de camera is afhankelijk van waar je deze op gaat hangen en wat je er mee wilt doen.

 

Bewakingsrecorder en monitor

 

Indien je het camerasysteem wilt gebruiken voor surveillancedoeleinden heb je geen recorder nodig, omdat de bewaker live meekijkt. In andere gevallen valt het wel aan te raden om een recorder aan te schaffen. Hiermee kun je de bewakingsbeelden opslaan en later terugkijken. Dit is onder andere noodzakelijk voor bewijsvoering. Voor surveillancedoeleinden heb je juist een monitor nodig. Een set met zowel een monitor als een recorder is ook mogelijk. Particulieren kunnen de beelden van hun beveiligingssysteem doorgaans ook streamen op de smartphone en tablet. Hierdoor kun je als je niet thuis bent checken wat er gebeurt in- en rondom de woning. Dit zorgt ervoor dat jij met een gerust hart van huis gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*