Ergotherapie praktijk in Roosendaal

Ergotherapie Roosendaal

Als je in de buurt van Roosendaal woont en moeite hebt met het uitvoeren van heel normale, dagelijkse handelingen, dan zou ik eens een afspraak maken bij Paramove. Dit is namelijk de praktijk voor ergotherapie in Roosendaal, en daar kunnen ze je helpen met oefeningen op maat, die jou meer vrijheid geven. Het kan zijn dat je door een medische beperking minder bewegingsvrijheid hebt, of simpelweg pijn op bepaalde plekken wanneer je een handeling uitvoert, maar het kan ook zijn dat je getroffen bent door een ziekte, en daardoor steeds minder kan. Ook oude mensen ervaren steeds meer problemen met het uitvoeren van simpele, dagelijkse handelingen. Wat de oorzaak ook is, bij deze praktijk voor ergotherapie in Roosendaal gaan ze samen met jou kijken naar een oplossing. Er zijn namelijk altijd bepaalde trucjes die jou kunnen helpen, en bovendien kun je heel gericht de spieren trainen die jou op dit moment lijken te belemmeren.

De ergotherapie in Roosendaal helpt jou zelfstandig te functioneren.

Het uiteindelijke doel van de behandelingen is dat je weer veel meer zelf kunt, en dus minder hulp nodig hebt op dagelijkse basis. Wat het ook is dat je op dit moment niet lukt of het nu om douchen gaan, je eigen brood smeren of jezelf aankleden, er zijn manieren om jezelf daar weer in te trainen. Je zult verbaasd zijn over wat je weer kunt na een poosje intensief aan de slag geweest te zijn bij deze praktijk voor ergotherapie in Roosendaal. Dat levert in veel gevallen niet alleen meer vrijheid op, maar ook meer geluk. Zelfstandigheid is namelijk een groot goed, en zelf je eigen zaakjes kunnen regelen, al is het maar jezelf aankleden en voor jezelf zorgen, kan een groot gevoel val gelukzaligheid opleveren. Denk dus niet alleen dat je het doet om fysiek sterker te worden. Ook mentaal kunnen de behandelingen en training namelijk heel veel met je doen.

Ergotherapie in Roosendaal voor kinderen

Natuurlijk kun je niet alleen bij Paramove terecht voor ergotherapie voor volwassenen. Ondanks dat het grootste deel van de mensen met dit soort klachten volwassen zijn, zijn er ook vaak kinderen die moeite hebben met dagelijkse handelingen. Dit ligt dan doorgaans aan hun fijne motoriek. Dit is heel vervelend, bijvoorbeeld doordat ze moeite hebben met leren schrijven en hierdoor achterliggen op hun leeftijdsgenootjes, maar het goede nieuws is dat het vaak wel goed te behandelen is. Samen met de ergotherapeut gaat je kind aan de slag met zeer gerichte oefeningen, en zul je al gauw merken dat zijn of haar fijne motoriek verbetert. Dit is niet alleen goed voor het leren schrijven, maar ook voor allerlei andere dagelijkse handelingen, zoals boterhammen smeren en veters strikken. Kinderen gebruiken hun handen en vingers ontzettend veel, dus twijfel zeker niet te lang als je merkt dat je kind achterloopt qua fijne motoriek. Bij Paramove in Roosendaal kunnen ze namelijk hulp op maat bieden, en jouw kind helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*