Fashion fotografie Utrecht

Fashion fotografie Utrecht

Verschillende opties fashion fotografie Utrecht

Het fotograferen van fashion is een vak apart. Opdrachtgevers verlangen per slot van rekening stuk voor stuk dat hun kledingstukken zo fraai mogelijk in beeld worden gebracht, zodat de attentiewaarde maximaal is. Kies je voor fashion fotografie in Utrecht, dan biedt de fotograaf je een aantal verschillende keuzeopties die het uiteindelijke eindresultaat bepalen. Elke optie heeft zo z’n eigen reeks voor- en nadelen. Hieronder nemen we de drie belangrijkste fotografiemethodes met je door, zodat je een duidelijker beeld van de verschillende mogelijkheden krijgt.

 

Platte fashion fotografie

 

De meest eenvoudige manier van fashion fotografie in Utrecht is doorgaans ook meteen de goedkoopste methode. We hebben het in dit geval over platte fashion fotografie. Elk te fotograferen kledingstuk wordt in dat geval op een grote tafel met een wit blad gelegd, waarna een fotocamera, dat recht boven het tafelblad gemonteerd is een haarscherpe foto van het desbetreffende fashion item maakt. Voor deze methode hoef je dus geen fotomodellen in te huren. De fotograaf kan de complete klus alleen of met hulp van een assistent klaren. Het is daarnaast de meest efficiënte manier van fotograferen, omdat er niet steeds gewacht hoeft te worden totdat een fotomodel is omgekleed. Het nadeel van deze werkwijze is daarentegen dat er een reeks tamelijk eentonige foto’s ontstaan.

 

Fashion fotografie met mannequins

 

Heb je de indruk dat platte fashion fotografie in Utrecht een te saai beeld oplevert, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om foto’s met behulp van etalagepoppen te laten maken. Dit is weliswaar een ietwat bewerkelijkere methode, omdat de poppen steeds aan- en uitgekleed moeten worden, maar het betekent ook dat de kledingstukken, zolang de pasvorm tenminste goed is, er op de foto’s levendiger uit gaan zien. Aangezient dit soort mannequins op een standaard staan moet je er wel rekening mee houden dat er ook tijd in de nabewerking van het geschoten fotomateriaal gaat zitten, aangezien de meeste klanten verlangen dat die standaard in elke foto digitaal wordt weggepoetst.

 

Fashio fotografie met een fotomodel

Het meest levendige resultaat dat fashion fotografie in Utrecht je op kan leveren is door gewoon met fotomodellen te werken. Dat is weliswaar in de regel ook meteen de duurste optie, maar het eindresultaat spreekt boekdelen. In tegenstelling tot mannequins op een standaard kunnen fotomodellen per slot van rekening elke gewenste positie aannemen en kan een bepaalde gezichtsuitdrukking extra cachet aan een gefotografeerde outfit geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*