Indiaas restaurant

Indiaas restaurant

 

De Indiase keuken onderscheidt zich dankzij de unieke smaak van de meeste westerse gerechten. Indiërs gebruiken vaak gerechten waarvan de smaakstoffen in de ingrediënten compleet verschillend zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van aromatische specerijen en verse kruiden, verschillende soorten rijst en groenten, granen en aardappelen. Of je nu trek hebt in een pittige curry of een smaakvolle tandoori, bij een Indiaas restaurant zit je goed.

 

Veel smaakvolle gerechten

 

De Indiase keuken is zeer veelzijdig. Bij een Indiaas restaurant kun je kiezen uit vele curry’s met ieder een andere smaak. Er is ook veel keuze voor vegetariërs omdat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van paneer, een soort kaas. Bij de curry eet je bijvoorbeeld zelfgemaakt naanbrood of rijst. India is het land waar het minste vlees wordt gegeten, maar er is genoeg keuze voor de vleeseter. Van een aromatische kip korma of kip tandoori. Het vlees marineert tot wel 12 uur in een tandooripasta, yoghurt en verschillende specerijen voordat het de oven in gaat.

 

Indiaas eten is gezond

 

De Indiase keuken bevat veel rijst, groente en fruit. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van geneeskrachtige specerijen. Deze kunnen zelfs invloed hebben op gewichtsverlies. Het gebruik van kardemom, cayennepeper, saffraan, kaneel en curry zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur verhoogt waardoor je meer vet verbrandt. Kardemom heeft bijzondere geneeskrachtige eigenschappen en wordt in vele culturen gebruikt als een traditioneel medicijn. De moderne wetenschap heeft aangetoond dat kardemom cholesterol en ontstekingen kan verlagen, de darmgezondheid kan verbeteren en de bloeddruk kan verlagen. Door de kamferachtige smaak past het kruid goed thuis in de Indiase keuken.

 

Sfeervol Indiaas restaurant

 

Zodra je een Indiaas restaurant instapt waan je je al snel in een andere wereld. Vaak zijn de restaurants helemaal aangekleed in de sfeer van India en komen de kleuren, geuren en geluiden je tegemoet. Ga bijvoorbeeld met een groep vrienden gezellig eten in een Indiaas restaurant waarbij je verschillende hapjes met elkaar deelt of ga romantisch met je partner een avond genieten van de Indiase keuken. Dankzij de vele smaken en gerechten is er voor ieder wat wils. India is een gigantisch land en vaak kun je kiezen uit gerechten uit het noorden, oosten, westen en zuiden van het land. Veel Nederlanders maken zelf niet zo snel een Indiaas gerecht klaar, waardoor het extra bijzonder is om kennis te maken met de verschillende smaken tijdens een avondje uit. Drink tijdens de maaltijd thee of een verfrissende lassi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*