Makelaar Tiel

Makelaar Tiel

Takenpakket van makelaar Tiel uiterst veelzijdig

Sta je op het punt om een huis te kopen of te verkopen, dan is het in Nederland gebruikelijk dat je voor dat proces een makelaar inschakelt. Het voordeel daarvan is dat je dan volop van de expertise van zo’n persoon kunt profiteren, want bij het aan- en verkoopproces komen tal van ingewikkelde facetten kijken, waar je als leek normaal gesproken nooit mee te maken krijgt. Kies je in dit geval dus voor een makelaar in Tiel, dan kun je er zeker van zijn dat je tijdens de hele rit op een vakkundige wijze wordt ondersteund.

 

Aan- óf verkoopmakelaar

Een van de eerste taken die een makelaar in Tiel voor je kan verrichten is het bepalen van de reële waarde van een huis. Dat kan hij of zij doen in de vorm van een aankoopmakelaar of een verkoopmakelaar, afhankelijk of je een huis wilt kopen of juist wilt verkopen. Een makelaar in Tiel kan echter geen twee dezelfde petten op hebben. In het kader van onafhankelijkheid mag hij voor een bepaalde woning dus niet zowel de aan- én verkoopmakelaar zijn.

 

Reële prijsbepalingen

 

De uiteindelijke waarde van een huis bepaalt de makelaar uit Tiel op basis van de omvang van de woning, de algemene inrichting, de technische staat en de huidige marktontwikkelingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Omdat de makelaar dagelijks volop met dergelijk cijfermateriaal werkt kun je er doorgaans gerust vanuit gaan dat de opgevoerde waardebepaling een uiterst reële inschatting is van het actuele prijsniveau voor de desbetreffende woning. Omdat zowel de koper als de verkoper van een huis in financieel opzicht natuurlijk de beste deal willen sluiten, kan een makelaar in Tiel ook ten gunste van z’n cliënt als bemiddelaar optreden.

 

Juridische ondersteuning

Zoals gezegd komt er heel wat bij de aan- en verkoop van een huis kijken. Het is dus prettig om te weten dat een makelaar in Tiel ook goed op de hoogte is van de wettelijke regelgevingen, zodat aan- en verkopers van woningen ook op dat vlak deskundig kunnen worden begeleid. Omdat er in die regelgeving allerlei specifieke deadlines voor bepaalde handelingen in het proces zijn opgenomen, kan een makelaar in Tiel je ook een behoorlijk accurate indicatie geven van de datum waarop de gekochte of verkochte woning moet worden opgeleverd. Handig, want dat betekent dan ook meteen dat je duidelijke vervolgplannen voor onder meer de verhuizing in gang kunt zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*