paardencoaching Amsterdam

paardencoaching Amsterdam

Paardencoaching Amsterdam ideaal voor vergroting zelfkennis

Wie voor de eerste keer de term ‘paardencoaching’ hoort denkt vrijwel altijd dat het daarbij letterlijk om een soort van trainingsprogramma voor paarden gaat. Dat is echter niet juist. Bij een paardencoaching in Amsterdam zijn weliswaar paarden betrokken, maar het zijn mensen die met behulp van deze edele dieren het coachingstraject doorlopen. Tijdens dat traject krijg je middels een zogenoemde paardenspiegeling inzicht in je persoonlijke belemmeringen, drijfveren en stuurmechanismen. Om aan een paardencoaching in Amsterdam deel te kunnen nemen hoef je overigens geen paard te kunnen rijden. De hele tijd blijf je gewoon met je beide voeten op de grond staan.

De bewuste keuze voor een paard

De reden waarom er tijdens deze coachingsmethode specifiek paarden worden gebruikt heeft te maken met het feit dat deze dieren experts zijn in het spiegelen van emoties. Ze scannen continue de mensen en dieren om hen heen en voelen feilloos de goede of slechte energie van andere levende wezens aan. Dit spiegelgedrag tijdens een paardencoaching in Amsterdam zorgt er dus ook voor dat mensen uiteindelijk via een paard veel beter met zichzelf in contact komen. De gevoelens die op zo’n moment bij je naar boven komen kunnen je duidelijkere inzichten geven in de dingen die je eventueel in je leven zou kunnen, waardoor je je mogelijk beter gaat voelen.

Het aanvoelen van emoties

Tijdens de paardencoaching in Amsterdam voer je samen met een paard verschillende opdrachten uit. De coach, die daarbij toekijkt, let in dat geval uiteraard niet alleen maar op je eigen gedrag, maar ook vooral op de reactie van het paard. Het dier kan namelijk aan je lichaamshouding en energie zien of je bijvoorbeeld een twijfelaar bent of dat je juist zelfverzekerd in je schoenen staat. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat paarden zelfs in staat zijn om gezichtsuitdrukkingen te herkennen en daarop te anticiperen.

 

Maatwerk in coaching

Paardencoaching in Amsterdam is overigens niet alleen maar bedoeld voor mensen die meer over hun eigen ik te weten willen komen. Het is ook een prima methode als je op zoek bent naar gericht loopbaanadvies of wanneer je graag je mogelijkheden tot teambuilding wilt versterken. Daarnaast kun je ook profijt van paardencoaching in Amsterdam hebben als je met communicatievraagstukken zit of wanneer je behoefte hebt aan een specifieke leiderschapscoaching. Er bestaat overigens geen universele werkwijze op het gebied van paardencoaching. Dit heeft als bijkomend voordeel dat een coach je altijd puur maatwerk kan leveren, dat nauw op je persoonlijke wensen aansluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*