Portretfoto Den Haag

portretfoto den haag

 

Door een portretfoto te laten maken door een professionele fotograaf in Den Haag kun je jezelf van je beste kant laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld een portretfoto laten maken voor je CV, social media profielen of omdat je jezelf gewoon eens mooi wilt laten vastleggen. De fotograaf doet zijn best om de essentie van jouw persoonlijkheid in de foto te laten terugkomen, zoals jouw sprekende ogen of mooie glimlach. Een portretfoto kan gemaakt worden in een studio of op locatie.

 

Waarom een portretfoto laten maken?

 

Er zijn vele redenen om een mooie portretfoto te laten maken. Er is een onderscheid in geposeerde en niet-geposeerde portretfoto’s. Een geposeerde portretfoto laat je bijvoorbeeld maken omdat je een zakelijke foto nodig hebt voor op je website of LinkedIn profiel, op wilt vallen bij het solliciteren of wanneer je de portretfoto op de achterkant van een boek wilt gebruiken. Ook kan een geposeerd of ongeposeerd portret een mooi geschenk zijn voor je ouders, grootouders of jezelf.

 

Binnen of buiten

 

Jouw fotoshoot kan op verschillende locaties gehouden worden, afhankelijk van je wensen. Zo kun je jezelf professioneel vast laten leggen in de studio van de fotograaf of je laten fotograferen in je eigen woning of favoriete koffietentje. In de fotostudio kan de fotograaf mooi spelen met de belichting en de achtergrond. Ga je buiten een shoot doen? Dan houdt de fotograaf rekening met het tijdstip. De mooiste foto’s krijg je namelijk bij zacht licht en zachte schaduwen. Het kan wel voorkomen dat jouw shoot door de weersomstandigheden op de dag zelf verplaatst moet worden, want hier heeft de fotograaf natuurlijk geen invloed op. Ook houd de fotograaf goed rekening met de achtergrond. Afhankelijk van het doel van jouw portret wordt bijvoorbeeld gekozen voor een rustige achtergrond of een natuurlijke achtergrond.

 

Wees jezelf

 

Het belangrijkste tijdens het maken van een portret is dat je gewoon jezelf blijft. Dit is immers ook wat je over wilt brengen met het portret. Behoud tijdens de fotoshoot oogcontact met de fotograaf en blijf lekker kletsen. De fotograaf geeft vaak tips qua gezichtsuitdrukkingen en poses en zorgt ervoor dat jij op een unieke manier wordt vastgelegd. Een professioneel portret straalt veel meer uit dan de selfies die je maakt met je telefoon. Je ziet ook echt dat er kennis en kunde in de foto zit, wat bijdraagt aan de schoonheid van het beeld.

Getagd met ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*