Taxateur Tiel

tiel

Taxateur Tiel helpt met woningwaardebepalingen

Als je een woning wilt kopen, dan is de kans groot dat je daarvoor  een hypotheek af moet sluiten. Om überhaupt voor dat grote geldbedrag in aanmerking te kunnen komen vereist de hypotheekverstrekker altijd van je dat je bij je aanvraag ook een taxatierapport voegt, waarin bijvoorbeeld een taxateur uit Tiel op basis van een reeks punten de waarde van de te kopen woning heeft bepaald. Om van die expertise van een taxateur in Tiel gebruik te kunnen maken hoef je overigens niet specifiek te wachten totdat je een hypotheek af wilt sluiten. Als je tijdens je huizenjacht je droompaleisje bent tegengekomen en al in een vroeger stadium te weten wilt komen of de vraagprijs reëel is, dan kun je ook daarvoor een beroep op een taxateur in Tiel doen.

 

De juiste keuze

Bij het kiezen van de juiste taxateur in Tiel moet je er in de eerste geval rekening mee houden dat deze persoon niet meerdere verschillende petten op heeft. De taxateur mag dus niet je aan- of verkoopmakelaar zijn. Daarnaast is het van groot belang dat de ingeschakelde taxateur goed op de hoogte is van de woningsituatie op de lokale markt. Woon je zelf in of om Tiel, dan is het dus ook het meest raadzaam om een taxateur uit Tiel voor de waardebepaling in te schakelen. Zoiets kan overigens ook door je hypotheekverstrekker worden geëist.

Extra checks

Een taxateur is geen beschermd beroep, waardoor in wezen iedereen die beroepstitel kan voeren. Dat zou als risico met zich mee kunnen brengen dat de taxaties van een willekeurige taxateur uit Tiel onnauwkeurig zijn, waardoor een hypotheekverstrekker een veel te groot risico loopt. Voordat een geldverstrekker de hypotheekaanvraag accepteert, moet de taxateur eerst zijn rapportage ter beoordeling aan een officieel erkend validatie-instituut voorleggen. Dat is onafhankelijke partij die het rapport op eventuele fouten checkt.

Kostenplaatje

De werkzaamheden die een taxateur uit Tiel verricht zijn niet gratis. Deze expert moet voor het verrichten van het onderzoek ook zelf kosten maken, omdat er documenten bij het Kadaster en de gemeente opgevraagd moeten worden. Daarnaast dient natuurlijk ook de tijd betaald te worden die zo’n taxateur uit Tiel nodig heeft voor het maken van een gedegen taxatierapport. Alles bij elkaar opgeteld moet je er rekening mee houden dat de kosten voor een compleet goedgekeurd taxatierapport uitkomt op zo’n 500 euro. De kosten kunnen echter per taxateur verschillen, zodat meerdere verschillende offertes opvragen een verstandige zet is. Pas bij dat prijsvergelijken overigens wel goed op, want het is niet altijd vanzelfsprekend dat rapportages van de goedkoopste taxateur ook echt door je hypotheekverstrekken worden geaccepteerd. Informeer jezelf dus goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*